Dragan Radojičić od danas i zvanično na kormilu Smedereva

SMEDEREVO, 21. jun 2024 – Pre nedelju dana je dogovorena a danas i ozvaničena saradnja FK Smederevo i Dragana Radojičića (54), koji će u narednom periodu biti novi šef struke. Iskusni stručnjak iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Bio je strateg više srpskih super i prvoligaških klubova, Vojvodine, Proletera, Novog Sada, OFK Beograda, Novog Pazara, Rada i Radnika iz Surdulice. U Crnoj Gori je sa klupe predvodio podgoričku Budućnost, Grbalj, Rudar iz Pljevalja, sa kojim je osvojio kup te zemlje, a u rodnom Nikšiću je sa Sutjeskom osvojio dve titule državnog prvaka.

U društvu sportskog direktora Smedereva Predraga Sikimića, Radojičić je danas obišao stadion i klupske prostorije, a potom je stavio potpis na ugovor o jednogodišnjoj saradnji, uz mogućnost produženja.

– Prvi put sam u Smederevu i mogu da kažem da sam oduševljen onim što sam video, a upoznao sam i divne ljude koji vode klub sa kojima sam imao izvanrednu komunikaciju. Osim Ilića, koga sam trenirao u novosadskom Proleteru, ostale igrače ne poznajem, a na njima je da se tokom priprema i utakmica na terenu dokažu i pokažu da zaslužuju moje poverenje – iznosi prve utiske Radojičić.

Sam kaže da je za njega dolazak u Smederevo veliki izazov, jer su se navijači i ljubitelji fudbala ovde, posle više od deset godina,  uželeli superligaškog fudbala.

– Znam da sam došao u klub sa bogatom tradicijom i velikim ambicijama. U poslednjih 15 godina nije bilo ovako, da najmanje deset klubova Prve lige startuje sa željom za plasman Super ligu. Nikada jača Prva liga je izazov i to je bio jedan od razloga što sam prihvatio poziv da dođem u Smederevo. Biće teško, ali ćemo dati sve od sebe da ispunimo naše ciljeve – zaključuje Radojičić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!